Missziónk

Quote Mark

Azért a legfontosabb a zenei nevelés,
mivel a ritmus és összhang merül alá leginkább a lélek mélyébe, és a legerősebben ragadja meg azt.


Platón

A  ZeneOtthon...

...SZAKÉRTELEM

 

Fiatal, kreatív pedagógusok vagyunk, évek tanítási tapasztalatával. Hisszük, hogy bár pedagógusnak lenni külön szakma, akkor igazán hiteles a tanítás, ha megjártuk már a zenészséghez vezető utat. Muzsikusokként sok-sok zenei verseny, koncert, fellépés van a hátunk mögött, pedagógusként pedig a szakmai publikációkat követve folyamatosan képezzük magunkat, hogy minél jobb élményt nyújtsunk a diákoknak a zeneórák kereteiin belül. Legyen szó gitártanulásról, zongoratanulásról, furulyatanulásról vagy énektanulásról, a zeneórákat az alábbiak jellemzik.

...SZEMLÉLET

Valljuk, hogy haladni a legjobban abban lehet, amit szeretünk csinálni. A zene és a fejlődés szeretetét adjuk át a gyerekeknek.


Ezt mindenféle játékos feladattal és sikerélménnyel érjük el és figyelünk rá, hogy mindez a zenei fejlődés, érzelmi intelligencia és egyéb kognitív képességek fejlődését segítse, amellett, hogy közben megtanulunk hangszeren játszani.

...KIHÍVÁS

A zenetanulás tele van kihívásokkal. Első ránézésre káosznak tűnhet a sok készség elsajátítása a finommotoros mozgásoktól a muzikalitáson át az összhangzattanig, azonban mi mindezt úgy szeretnénk megtanítani, hogy a diákok lássák az összképet.


Nem különálló tantárgyakként kezeljük őket, sokkal inkább rámutatnánk ezek összefüggéseire és gyakorlati hasznaira. Mindezt olyan feladványokkal, melyekben a fejlődés egyszerűen követhető, így nyújtva motiváló pozitív visszajelzést a gyerekeknek.

...AKTUALITÁS

Míg világunk sokat változott, a tanítási módszerek általában ugyanazok maradtak, ugyanazokra a körülményekre építve, amelyek akkor aktuálisnak számítottak. A körülmények azonban megváltoztak, amivel a legtöbb tanítási módszertan nem tudott lépést tartani.


  Ezért olyan elvek mentén alakítottuk ki módszertanunkat, melyek a régi metodikák általános értékeit megtartja, de új, 21. századi arculatot kapott, alkalmazkodva modern életmódunkhoz.
 Napra készen figyeljük a különböző alternatív módszertanokról megjelenő tanulmányokat, a zenetanulásról szóló kutatásokat, valamint a diákok visszajelzéseit, így metódusunk folyton csiszolódik.

  Célunk, hogy egyre közelebb kerüljünk ahhoz az érzékeny egyensúlyhoz, mellyel átadhatjuk a magas szintű szakmai tudást, amellett, hogy mindez laza hangulatban, játékosan és örömmel történik.

...KÖZÖSSÉG

A négyszemközti magánórák biztosítják a leghatékonyabb oktatást, azonban nem szeretnénk megfeledkezni a közösség inspiráló erejéről sem.
 

Félévente gálakoncerteket tartunk, így amellett, hogy a diákoknak lehetőségük van az önkifejezésre, egy olyan csapat jön létre, mely segíti és támogatja egymást. 
Semmi nem hoz össze annyira egy közösséget, mint együtt izgulni egy fellépés előtt. Emellett együtteseket alakítunk ki a közös zenélés örömének megéléséhez.

...SZABADSÁG

A Zeneotthonnak is van tanterve, mint minden más zeneiskolának, azonban nálunk ez sokkal rugalmasabb.

 

Nagy hangsúlyt fektetünk az érzelmi intelligencia és egyéb kognitív képességek fejlesztésére, így sokféle zenét tanulnak a gyerekek, lefedve a különböző érzelmeket előidéző, hangulatú és szellemiségű zenék széles skáláját. Konkrét művek és dalok helyett az értéket helyezzük előtérbe.

 

Minden zenei stílusnak, kornak vagy népnek megvannak a maga értékei, ezen értékeket igyekszünk megmutatni a gyerekeknek és feltárni előttük a világot. Ha valamelyik stílust különösen megszereti, abban mélyülünk el és persze lehet kérni zenéket, amiket megszeretne tanulni és segítünk felkészülni mindenféle pl. iskolai produkcióra vagy egyéb eseményre.